Уеб камера от хижа Камен Дел на Витоша

Планински / Витоша /

От хижа Камен дел може да се стигне до много интересни места във Витоша. Най-популярната забележителност наоколо е Боянския водопад, който е само на 30-40 минути разстояние. Друга отправна точка е връх Камен дел. До него се стига по туристически маршрути за час и половина. В другата посока са заслон Кикиш и Комините.

Хижа „Камен дел“ се намира в местността „Пожара“ на 1460 метра надморска височина в полите на красивата Витоша. До нея може да стигнете по няколко начина от всички квартали около „Бояна“ – с автобус 63 до местност „Златни мостове“, откъдето преходът е 5 километра, пеша от заслон „Бай Кръстьо“, както и от Драгалевския манастир.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK