Уеб камера от село Дуранкулак област Добрич

Села /
Уеб камера от село Дуранкулак област Добрич

 Дуранкулак е село в Североизточна България. Административно то се намира в община Шабла, област Добрич.

Дуранкулак е крайната североизточна населена точка в България, последното село на Българското Черноморие преди северната граница. Центърът му се намира едва на 6 km южно от границата с Румъния и на 3 km по права линия навътре в сушата от Черно море.

Дуранкулак може да предложи на туристите страхотни условия за морски, еко и културен туризъм, а красотата и уникалността на района го правят още по-привлекателен.Едно от нещата, с което селцето е популярно е, че в неговите околности се намира забележителната местност Дуранкулашко езеро, която е отделена от морето посредством широка пясъчна ивица. Там могат да се наблюдават редки и застрашени от изчезване представители на флората и фауната. Езерото още е познато и като Орловото езеро, а интересното е, че е два пъти по- дълго, отколкото широко и не е дълбоко. Ако сте любител на природата не пропускайте да посетите това място, което е дом на над 260 вида редки растения и животни.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK