Уеб камера от град Асеновград

Градски /

Асеновград е 19-ият по големина град в България, като е най-големият необластен такъв. Разположен в Родопите, градът е изпълнен с история, красива природа и гористи местности.
Градът се намира в Южна България и е част от Родопския масив. На 19 км от Пловдив и намиращ се на дефилето на река Чая при изхода ѝ от Родопите, той е естествена връзка между Централна България, Централните Родопи и Беломорска Тракия.

Една от най-известните забележителности е античната Асенова крепост, кръстена на цар Иван Асен II, намираща се на около 2 км от града. Асеновград е ключов религиозен и културен център, разполагащ с общо 5 манастира, 15 църкви и 58 параклиса, както и исторически, етнографски и палеонтологичен музей.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK