Уеб камери в планината, метеорологична обстановка, времето

Уеб камера от град Априлци квартал ОстрецУеб камера от град Априлци квартал ОстрецГрадски / Планински /
Град Aприлци се намира в Северна България, в област Ловешка. Градът е разположен в подножието на в. Ботев - Стара планина, това го превръща в желана дестинация за почивка и отдих в планината. /200км североизточно от София, 500-600 м н.в., над 4000 жители/ се разпростира в приказно красива просторна котловина с невероятна панорамна гледка. Априлци е известен в българската история с героизмът на балканджии те по време на Априлското въстание 1876г.
Виж камерата
Уеб камера от село Левка област ХасковоУеб камера от село Левка област ХасковоПланински / Села /
Левка е село в Южна България. То се намира в община Свиленград, област Хасково.
Виж камерата
Уеб камера от село Мосомище област БлагоевградУеб камера от село Мосомище област БлагоевградПланински / Села /
Мосомище (до 2016 година Мусомища) е село в Югозападна България. То се намира в община Гоце Делчев, област Благоевград.
Виж камерата
Уеб камера от село Варвара област ПазарджикУеб камера от село Варвара област ПазарджикПланински / Села /
Село Варвара е разположено в подножието на рида Алабак,Западни Родопи на 6 км южно от гр. Септември, в северозападното подножие на Родопите.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Васил ЛевскиУеб камера от хижа Васил ЛевскиПланински /
Хижа "Васил Левски" се разполага в местността "Голямата гюрля" над водослива на двата начални притока на река Стара река. Това е първата туристическа хижа в Стара планина, построена през 1925г. под името "Юмрук чал". Старата хижа е изгоряла и на нейно място е достроена днешната хижа "Васил Левски".
Виж камерата
Уеб камера от село Ягодина област СмолянУеб камера от село Ягодина област СмолянПланински / Села /
Ягодина е село в Южна България. То се намира в община Борино, област Смолян.
Село Ягодина се намира в планински район. То е разположено в Западните Родопи. В землището на селото попада част от Буйновското ждрело и част от Триградското ждрело. Селото е известно с Ягодинската пещера, която се намира на близо. 700 метра над селото се издига гористият връх Дурдага, висок 1693 метра.
Виж камерата
Уеб камера от Яново област БлагоевградУеб камера от Яново област БлагоевградПланински / Села /
Яново е село в Югозападна България. То се намира в община Сандански, област Благоевград.
Виж камерата
Уеб камера Национална Астрономическа Обсерватория РоженУеб камера Национална Астрономическа Обсерватория РоженПланински /
Рожен е връх в Западните Родопи. До върха е построена Национална астрономическа обсерватория – Рожен.

Националната астрономическа обсерватория – Рожен (абревиатура: НАО – Рожен) е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров.

Виж камерата
Уеб камера от хижа Попови ливадиУеб камера от хижа Попови ливадиПланински /
Хижа "Попови ливади" се намира на обширна поляна, заобиколена с иглолистна гора в местността Попови ливади (Папазчаир), на границата между Среден и Южен Пирин. Отдалечена е на 17 км от град Гоце Делчев и е достъпна с автомобил. Сградата на хижата е построена е през 1964 г.
Виж камерата
Уеб камера от хижа ПлевенУеб камера от хижа ПлевенПланински /

Хижа Плевен е една от най-посещаваните хижи в Стара планина особено за желаещите да изкачат първенеца, връх Ботев, откъм северния склон на Балкана. Разходката до хижа Плевен съвсем не е за пренебрегване и ако просто търсите уютно място в планината, с хубава гледка, гостоприемни хижари и възможност за леко “разтъпкване”.
Виж камерата
Уеб камера от село Долно Драглище област БлагоевградУеб камера от село Долно Драглище област БлагоевградПланински / Села /
Долно Драглище е село в Югозападна България. То се намира в община Разлог, област Благоевград.
Долно Драглище се намира в Разложката котловина между Рила, Пирин и Родопи, на 810 м. надморска височина, в Средиземноморският регион ( 41,56 с.ш. и 23,31 и.д. ).Тук климатът е умерен, зимата е мека и снежна, има прохладна пролет и есен, слънчево и топло лято.
Виж камерата
Уеб камера от град  ДевинУеб камера от град ДевинГрадски / Планински /
Град Девин се намира в Западните Родопи, в Девинската планина. Разстоянието по въздух до границата с Република Гърция е около 20 км. През града минава Девинската река, която малко по-надолу по течението си се влива в река Въча. Девин е заобиколен от вековни борови и смърчови гори, пътуването през които е било сравнително трудно допреди прокарването на пътя през средата на 20 век.
Виж камерата
Уеб камера от метеорологична и мониторингова станция за съдържание на фини прахови частици, монтирана в горски център ‘Чатъма’ при язовир Голям Беглик.Уеб камера от метеорологична и мониторингова станция за съдържание на фини прахови частици, монтирана в горски център ‘Чатъма’ при язовир Голям Беглик.Планински /
Горски център „Чатъма“ се намира в едноименната защитена местност, на западния бряг на язовир „Голям Беглик“. Създаден е в резултат от сътрудничество между сдружение „Байкария“ и горско стопанство „Беглика“, а целта му е да функционира като място за обучения, природоопазващи инициативи, демонстриране на практики за устойчиво развитие и туризъм.
Виж камерата
Уеб камера от гр ДоспатУеб камера от гр ДоспатГрадски / Планински /
Доспат е разположен в планински район, в западните дялове на Родопите и със своите 1358 m надморска височина е най-високопланинският град в България. В непосредствена близост до града се намира язовир Доспат. Релефът е планински силно пресечен, пролетта настъпва късно, лятото е прохладно, а есента топла. Вследствие на беломорското влияние по поречието на река Доспатска зимата е мека, но се задържа сняг.
Виж камерата
Уеб камера от село Бели Искър област София Уеб камера от село Бели Искър област София Планински / Села / София /
Бели Искър е село в Западна България. То се намира в община Самоков, Софийска област.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Бунтовна област ПловдивПланински / Пловдив /
Хижа Бунтовна се намира в сърцето на Средна гора на 1180 м. надморска височина. Разположена е сред стари букови гори в историческите местности Конска поляна, Кулата и Канарата. До нея се стига по 12 км горски път, или 7 км Екопътека с начална точка село Кръстевич.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Академик област ПловдивПланински / Пловдив /
Хижа Академик /бивша Родопски партизани/ се намира на 4 км над село Храбрино, област Пловдив. Селото се намира на 10 км от гр. Пловдив, а до него води поддържан асфалтов път.

Виж камерата
Уеб камера от Витоша- хотел БоерицаПланински / Витоша /
Уеб камера от Витоша- хотел Боерица. Хотелски комплекс Боерица се намира в сърцевината на планина Витоша на 1780 м. надморска височина. До него се стига по основният път над Бояна, на около 6 км. след Златните мостове, в подножието на ски писта Конярника и ски зона Ветровала. Пред комплекса минава една от трите основни туристически маршрута из Витоша.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Камен Дел на ВитошаПланински / Витоша /
Уеб камера от хижа Камен Дел на Витоша. Хижа „Камен дел“ се намира в местността „Пожара“ на 1460 метра надморска височина в полите на красивата Витоша. До нея може да стигнете по няколко начина от всички квартали около „Бояна“ – с автобус 63 до местност „Златни мостове“, откъдето преходът е 5 километра, пеша от заслон „Бай Кръстьо“, както и от Драгалевския манастир.

Виж камерата
Уеб камера на живо от БАНСКОПланински / Банско /
Няколко уеб камери от Банско на живо
Банско е най-популярният ни зимен ски курорт и като такъв разполага с множество писти с различна степен на трудност, по които любителите на белите спортове могат да се спускат през целия зимен сезон. До самите писти може да се стигне чрез добре изградена мрежа от въжени линии (лифтове), които тръгват малко над курортно градче и стигат до всички писти, разположени над Банско.

Виж камерата
Уеб Камера от БузлуджаПланински /
Уеб камера от Бузлуджа
Гледката на комунистическия паметник на Бузлуджа определено би създавала интересна атмосфера за ски туризъм. На северната страна на връх Бузлуджа се намира ски зона от две малки писти. Надморската височина е около 1400 м. По-дългата писта, от 600 м. се обслужва от паничков влек, а по-малката, с дължина 300 м. от такъв с ръкохватки.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Септември на ВитошаПланински /
Уеб камера от хижа Септември в планината Витоша
„Септември“ е туристическа хижа, намираща се в местността Балабана на Витоша в подножието на връх Балабана, до стария горски заслон Мандрата. Хижата се намира на 1495 м. надморска височина, сред широколистна и вечнозелени иглолистни гори. Построена е в периода 1953 – 1955 г. от тогавашната доброволна спортна организация „Септември“. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с електрически радиатори. Капацитетът на хижата е 31 места.
Виж камерата
Уеб камера от хижа Балканити на Витоша 1420 мПланински / Витоша /
Уеб камера от хижа Балканити в планината Витоша 1420 метра надморска височина

„Балканити“ (известна в миналото и с името Творчески дом „Витоша“ – БАН) е туристическа хижа, намираща се в местността „Бели бряг“ в планината Витоша.Преди да получи името си „Балканити“ сградата се използва като почивна ведомствена база на БАН.
Виж камерата

Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK