Уеб камера от град Кюстендил

Градски /
Уеб камера от град Кюстендил

Кюстендил е град в Югозападна България. Център е на Област Кюстендил и на Община Кюстендил. Отстои на 85 км югозападно от столицата София, на 40 км западно от град Дупница и на 70 км северозападно от Благоевград. Намира се в близост до границата с Република Македония (на 22 км североизточно от ГКПП Гюешево) и с Република Сърбия (на 30 км югоизточно от ГКПП Олтоманци). Градът е шосеен възел на пътя София– Скопие и ж.п.гара на линията София – Перник – Гюешево. През Кюстендил минава Паневропейски транспортен коридор 8 (Вльора – Тирана – Скопие – София – Бургас – Азия).

Климатът е преходноконтинентален, а в районите с по-голяма надморска височина – планински. Зимата е мека със сравнително по-високи темепратури. В районите с по-голяма надморска височина, климатът се характеризира с продължителна зима с трайна снежна покривка и прохладно лято.

В Кюстендилска област се намират 1052 паметника на културата, като повечето от половината са съсредоточени в община Кюстендил. Благоприятно е съчетанието на природните забележителности и културно-историческото наследство на района на Кюстендил, поречието на р. Струма и планината Осогово.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK