Уеб камера от село Ветрен област Силистра

Села /
Уеб камера от село Ветрен област Силистра

Село Ветрен е разположено на 25 км от град Силистра в община Силистра, област Силистра. Градът е на разстояние 429 км от столицата София. Селото се намира в непосредствена близост до резерват Сребърна , на река Дунав. Същото име носи и дунавски остров с площ 1,34кв.км., който при покачване нивото на реката бива заливан.

Рибарското селище в с. Ветрен е любимо място за гостите на селото, в което се предлага прясна дунавска риба. Също така е и място за риболов. Спокойната и приятна атмосфера е предпоставка за пълноценен отдих.Предполага се, че с. Ветрен е било населено много преди новата ера. В древността е представлявало антична римска пътна станция, прераснала в крепост, позната под името Тегулициум. Крепостта е била разположена на възвишение (Калето) в близост до река Дунав. Местното население на селото – гребенци, е от най-старото население на Добруджа. И днес хората в селото почитат народните обичаи и съхраняват добруджанската музика и танци в техния автентичен вид.В най-старата част на селото са запазени стари добруджански къщи. Някои от тях са реставрирани и посрещат туристи в това хубаво българско кътче. Особен чар на селото придава близостта до река Дунав. На брега е разположено рибарско селище и посетителите задължително се отбиват там.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK